Welkom bij de informatie over onze online cursus Lightroom en Photoshop!

Wil jij het maximale uit jouw foto’s halen? Wil je jouw foto’s echt laten sparklen? Natuurlijk is het allerbelangrijkst dat je foto scherp en goed belicht de camera uit komt, maar dan is de foto nog niet af. Door de foto na te bewerken, kun je de foto nog toffer maken en echt je eigen stijl aan de foto meegeven. We gaan jullie met behulp van filmpjes laten zien hoe wij dit doen. Nabewerking is natuurlijk een kwestie van smaak, maar we laten in deze cursus zien hoe de voor ons belangrijkste en meest gebruikte functies van Lightroom en Photoshop werken.

Lightroom

We geven jullie inzicht in onze complete workflow in lightroom. Ook leren we jullie hoe je je foto’s opslaat, beheert en een snelle selectie maakt van je mooiste beelden. We laten jullie zien waar en welke verschillende bewerkingen je kunt doen en hoe je je eigen stijl hieraan mee kunt geven. Ook laten we zien hoe je je snelheid van nabewerken flink kunt verbeteren, door snel series van foto’s na te bewerken. We leren je hoe je je eigen presets maakt, maar ook hoe je bestaande presets aan kunt passen en hoe je de presets kunt gebruiken op Lightroom op je mobiele telefoon.

Photoshop

Lightroom is het programma waar wij zo’n 90 % van de nabewerking in doen. Het nabewerken in Lightroom komt daarom uitgebreid aan bod. We beginnen echt bij de basis en dit breiden we stap voor stap uit. Een aantal bewerkingen is echter makkelijker of zelfs alleen maar toe te passen in Photoshop, vandaar dat wij hiervoor soms een uitstapje maken naar dit programma. Dit laten we dus ook zien in deze cursus. 

Bestel de cursus hier.

7 Complete edits + presets!

Als extraatje laten we jullie tot slot 7 complete edits zien. Hier hebben we ook presets van gemaakt en deze kunnen jullie via de cursus downloaden en op je eigen computer opslaan. Als bruids- gezins- en portretfotograaf ligt onze focus natuurlijk vooral op deze vormen van fotografie, maar de inhoud van de cursus kan ook heel goed toegepast worden op andere vormen van fotografie. We hebben zelfs een onderwater-, tropisch strand- en drone-edit toegevoegd!

De cursus is super praktisch en compleet en zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde fotograaf. Je bepaalt zelf waar je begint. Voor een beginner zal dit waarschijnlijk helemaal aan het begin zijn. Ben je gevorderd, dan kun je het eerste deel wellicht overslaan. Alles wat je deze cursus leert, kun je direct toepassen op je eigen foto’s, dus aan de slag. Heel veel succes en vooral veel plezier met deze online cursus Lightroom en Photoshop!

De inhoud van de cursus ziet er als volgt uit:

Module 1 – Welkom!

1.1 Introductie Two Sparkle

1.2 Starten met Adobe Photoshop & Lightroom

Module 2 – Fotobibliotheek (opslaan, beheren en selecteren)

2.1 Foto’s (raw’s) opslaan op je computer

2.2 Catalogus aanmaken in Lightroom

2.3 Raw’s importeren in Lightroom

2.4 Fotoselectie maken in Lightroom

Module 3 – Foto’s bewerken in Lightroom

3.1 Het histogram van je foto

3.2 Basisbewerking in Lightroom

3.3 Retoucheren in Lightroom

3.4 Werken met maskers

3.5 Een serie foto’s bewerken

3.6 Een foto omzetten in zwart-wit

3.7 Momentopnames opslaan

3.8 Huidverzachten in Lightroom

Module 4 – Werken met Presets

4.1 Je eigen presets maken

4.2 Presets aanpassen

4.3 Presets importeren

4.4 Presets importeren in Lightroom op je mobiele telefoon

Module 5 – Extra bewerkingen in Photoshop

5. De basis van Photoshop

5.2 Headswap

5.3 Canvas uitbreiden (achtergrond vergroten)

5.4 Achtergrond kopiëren uit andere foto

5.5 Retoucheren

5.6 Werken met uitvloeien (onderkin e.a. wegwerken)

5.7 Ogen aanzetten en verscherpen

5.8 Lucht vervangen in Photoshop

5.9 Canvas verplaatsen in Photoshop (achtergrond verplaatsen)

Module 6 – Foto’s exporteren

6.1 Exporteren in verschillende resoluties

6.2 Exportvoorinstellingen aanmaken

6.3 Watermerk toevoegen aan je foto’s

Module 7 – Extra! – Complete Edits

7.1 Herfstfoto kleur

7.2 Bruidspaar close up in zwart-wit

7.3 Studioportret

7.4 Golden hour

7.5 Tropisch strand

7.6 Onder water (Gopro)

7.7 Drone foto tropisch strand (DJI Mini 3 Pro)

Module 8 – Einde!

Je blijft toegang houden tot de cursus, zolang deze bestaat, waarbij wij garanderen dat de cursus na je aanmelding minimaal één jaar beschikbaar is. Jij hebt alleen toegang tot de cursus met jouw inloggegevens de inloggegevens mogen niet doorgegeven worden aan derden. Je kunt de cursus zowel op je desktop, tablet als mobiele telefoon volgen. We werken tijdens cursus vooral met Lightroom Classic maar de meeste bewerkingen kunnen ook gedaan worden in Lightroom (de online variant) en Lightroom mobile (dit ziet er alleen iets anders uit). Om de cursus te volgen heb je toegang nodig tot Adobe Lightroom (Classic) en Photoshop. In de cursus leggen we uit hoe je de programma’s aanschaft. Je kunt de Adobe programma’s 30 dagen gratis uitproberen. De algemene voorwaarden vind je hier.

Bestel de cursus hier.

Ben je geïnspireerd geraakt, maar wil je toch ook nog werken aan je fotografieskills? We geven verschillende mentoringsessies in onze fotostudio in Apeldoorn, kijk hier voor meer informatie. We vinden het super leuk je verder op weg te helpen. Voor ons meest recente werk, verwijzen we je graag naar onze instagrampagina